Bookmark and Share
Velkommen til
RYNKER-OG-TUNGE-ØJENLÅG
 
Denne blog er knyttet til
 
THOMAS KJÆR UHLIG,
 
Indlæg tager fortrinsvis udgangspunkt i behandlinger i klinikken, samt i relaterede emner. Under kategorien SPØRGSMÅL OG SVAR finder du indlæg af samme navn. Her har du mulighed for at stille spørgsmål, som vi forsøger at besvare hurtigst muligt. Du er også velkommen til at kontakte os direkte på info@tku.dk
 
 

BESVARELSE AF SPØRGSMÅL OM BEHANDLING MED BOTOX

Skrevet af Hanne
05-04-2012 10:55

Oprindelige spørgsmål:

1) Hvor mange patienter har du indtil videre givet kæbe botox?

2) Er virkningen bedre med en touch up efter 2-3 uger ift. touch up efter et par mrd., som nogle andre anbefaler?

3) Hvor længe holder resultatet af to behandlinger?

4) Gives der lige meget botox begge gange eller er der stor forskel på units 2. gang?

5) Kan jeg risikere at jeg ikke kan tygge mad?

6) Får jeg hævelser/blå mærker efter behandlingen?

7) Jeg er asiat og har af natur et lidt rundere ansigt selvom jeg normalvis er hjerteformet i ansigtet. Hvor stor en forskel vil botox gøre?

8) Har du før/efter billeder af dine patienter?

 

Besvarelse:


1) Hvor mange patienter har du (Thomas) indtil videre givet kæbe botox?

Klinikken etableres 2008

Thomas Kjær Uhlig, Speciallægeklinik for Kosmetisk behandling har eksisteret siden 2008 og der har været behandlet med Restylane og Botox siden start. Derudover har Thomas qua sin uddannelse som speciallæge i øjensygdomme, samt ansættelse dels i Malmø, dels som afdelingslæge på Hillerød Hospitals øjenafdeling, opereret tunge øjenlåg væsentligt længere, ligesom interessen for både kosmetisk brug af Botox (og Restylane) og terapeutisk brug af Botox har resulteret i behandlinger med disse produkter allerede inden han etablerede sin egen klinik. Erfaringen er derfor ganske betragtelig.

Iøvrigt kan som kuriositet nævnes, at Botox er særdeles kendt af øjenlæger, da det oprindeligt blev benyttet til at få skelepatienter til at ensrette øjenmusklerne, så skelen blev dæmpet. Der er endvidere i klinikken personale, der har stor glæde af at få behandlinger for tænderskæren med Botox, der dæmper overaktivitet i kæbemuskulaturen.

 

2) Er virkningen bedre med en touch up efter 2-3 uger ift. Touch up efter et par mrd., som nogle andre anbefaler?

Botox behandling

Botox kan gives på mange måder. I Thomas Kjær Uhligs speciallægeklinik er der en helt fast procedure for behandling af en patient vi ikke tidligere har behandlet.

Der indledes med en gratis konsultation, hvor det sikres at behandlingen er den rette og optimale for den pågældende. Der informeres om risici og der er lejlighed til at stille de fornødne spørgsmål.

Efter mindst to dages betænkningstid (dette gælder for kosmetiske behandlinger, men ikke for migræne, tænderskæren mm.) kan behandling finde sted. Denne udføres altid med en god sikkerhedsmargin hvad angår mængden af Botox der gives. Dette fordi det er os meget magtpåliggende at man altid efterfølgende ser fuldstændig naturlig ud og ikke er blevet mimikløs i ansigtet. Da mennesker reagerer forskelligt er det vigtigt for os at finde den rette dosering til den enkelte. Derfor har vi valgt at give en gratis touch up 14 dage efter den egentlige behandling. Her kan dosis således finjusteres.

En ny behandling vil typisk være nødvendig efter 3-5 måneder. Men også dette er individuelt, da vi ikke alle omsætter Botox lige hurtigt. Men der vil altid være tale om en forbigående virkning på sigt.
Altså er det ikke for os et spørgsmål om der skal behandles igen efter 14 dage i stedet for 3 måneder. Det er udelukkende en sikkerhed for at behandlingen er optimal og naturlig. Når du nævner at andre anbefaler touch up efter et par måneder, så er der reelt tale om en ny behandling – det er ikke et gratis tilbud som vores er efter de nævnte 14 dage.

 

3) Hvor længe holder resultatet af to behandlinger?

Holdbarhed af Botox behandlingen

Dette spørgsmål skulle gerne være besvaret ovenfor.

 

4) Gives der lige meget botox begge gange eller er der stor forskel på units 2. gang?
 
Dosering

Nej, der gives ikke lige meget Botox. Ved selve behandlingen forsøger vi at ramme relativt tæt på den nødvendige dosis Botox - dog med den nævnte sikkerhedsmargin. Ved touch up efter 14 dage finjusterer vi behandlingen.

 
5) Kan jeg risikere at jeg ikke kan tygge mad?

Afvejning af gener

Ved normal rynkebehandling med Botox forekommer der ingen gener ved at tygge maden, så der er ikke en risiko i den sammenhæng. Derimod er der en risiko når man arbejder med tyggemusklen, der kan blive vældig udviklet ved eksempelvis tænderskæren. Her er det igen nødvendigt at arbejde varsomt og finde den rette balance imellem at få tyggemusklen til at være mindre spændt og stadig kunne tygge sin mad. Men de hårde bøffer vil være et problem – det er dog netop også hele pointen at musklen skal nedtones. Dette har samtidig en for kvinder vældig eftertragtet effekt. Desuden er det kun et problem man vil mærke i nogle dage. Derefter vænner man sig til, at kraften i musklerne er nedsat eller snarere mere normal i forhold til de tidligere overdrevent stærke kæbemuskler.

 

6) Får jeg hævelser/blå mærker efter behandlingen?

Den store fest dagen derpå

Om man får blå mærker efter behandling er det helt umuligt at udtale sig med sikkerhed om. Risikoen er altid til stede, selvom det er virkelig sjældent. Har man stor tendens til at bløde er risikoen større end ellers. Og da huden ikke er gennemsigtigt, kan man som behandler ikke med fuldstændig sikkerhed garantere, at man ikke risikere at ramme et lille kar i forbindelse med behandlingen. Men vi gør vores bedste. Konklusionen må være, at hvis man skal til den helt store gallamiddag, bør man blive behandlet et par uger forinden, så er man på sikker grund.

 

7) Jeg er asiat og har af natur et lidt rundere ansigt selvom jeg normalvis er hjerteformet i ansigtet. Hvor stor en forskel vil botox gøre?

Botox til ændring af ansigtsproportioner

Botox reducerer en muskels aktivitet i det område hvor den gives – og forudsat at det gives i tilstrækkelige mængder til at opnå denne effekt. Har man en overudviklet tyggemuskel vil denne derfor reduceres og man vil få et mere hjerteformet ansigt. Da balancen skal bevares så man stadig kan tygge, vil kæben dog ikke blive smallere end hvad den oprindelig er proportioneret til. Hvorfor det resultat der opnås må betragtes som det naturlige, forudsat at man ikke skar tænder eller var overspændt i sin kæbemuskulatur.

 

8) Har du før/efter billeder af dine patienter?

Før og efter fotos

Du kan finde før- og efter fotos på vores hjemmeside under BEHANDLINGER / ANSIGTSPROPORTIONER. Desuden har vi fotos, der kan fremvises i klinikken i forbindelse med gratis konsultation. Vi har kun mulighed for at offentliggøre et stærkt begrænset billedmateriale, fordi de behandlede ikke har ønsket denne form for brug af fotos og ikke har ønsket at ligge på hjemmesiden. Ingen patienter fremvises på nogen måde uden forudgående skriftlig tilladelse. Det er mere almindeligt at acceptere fremvisning af fotos i klinikkens regi.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

For at forhindre spam bedes du indtaste tegnene i feltet herunder:

Thomas Kjær Uhlig . Speciallægeklinik for Kosmetisk Behandling | Rathsacksvej 1, 2.th., 1862 Frederiksberg - København - DK | Tlf.: +45 38 88 75 00 | info@tku.dk